Miért jó joghurtot fogyasztani

Kelet-Európában és Ázsiában már régóta ismertek az egészségre gyakorolt jótékony hatásai a joghurtnak. A modern orvostudomány csak az 50-es években fedezte fel és kezdett kutatásokat végezni a témában. Miután sorra napvilágra kerültek az újabb és újabb eredmények a nyugati világban, egyre népszerűbbe vált joghurtfogyasztás.

Tudományosan is igazolt a joghurt jótékony hatása, rendszeres fogyasztás mellett:

Megőrizhetjük, illetve helyreállíthatjuk az emésztő rendszerünk rendes működését és egyensúlyát. Többszörösen is jó hatással bír az immunrendszerre, mivel önmagában is tartalmaz számtalan tápanyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tovább menve a reklámokból is tudhatjuk, hogy a védekezőképességünk 70%-a a bélrendszerünkben található és a joghurt itt végzi a jótékony tevékenységét, ezért azon túl, hogy tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, még a szervezetünk maga által előállított jótékony anyagok termelését is nagymértékben serkenti. A koronát az teszi fel a magas minőségű joghurtok fejére, hogy egyéb módon fogyasztott vitaminok, ásványi anyagok, bioflavonoidok hatékonyságát is növeli, mivel a bélbolyhok működését serkenti, megtisztítja a rossz baktériumoktól, toxikus anyagoktól. Ezért a élénkebben és nagyobb számban működő bélbolyhokon keresztül több jótékony anyag szívódik fel a szervezetbe.

- Fontos-e, hogy miből van a joghurt?
- Nagyon fontos!

Képzelt el, hogy akarsz egy autót, hogy eljussál vele A-ból B pontba. A különbség két joghurt termék között lehet annyi, mintha kapnál: Kőből egy autót, aminek se motorja, se guruló kereke. Egy ilyen autóval sokkal nehezebben jutnál célba, mint gyalog, mert még a nagy súlyát is cipelheted. A másik a jó termék esete, hogy kapsz egy tökéletes műszaki állapotba lévő új autót, megtankolva, térképpel együtt.