A joghurt mint biznisz

Közgazdász-Maffiózó szemmel a joghurt bizniszé a jövő!

Az utóbbi évek egyik legerősebben növekvő trendje az egészséges táplálkozás és minden jel arra mutat, hogy ez még évtizedeken keresztül tovább növekszik. Tovább fokozódik a felelősségvállalás az egészség iránt, valamint erősödik a természetességre való törekvés. Robbanásszerű fejlődés tapasztalható a joghurtok piacán, ami már évek óta Magyarországon is érezteti hatását.

Kicsit megkésve, de már érezhetőek a korrekt tájékoztatással kapcsolatos elvárások is. Ez a tendencia rohamszerűen éri majd utol az előzőt, amiben a Joghurt Maffia szerepe is jelentőssé válik. A hagyományos magyar konyhára jellemzően megterheli az emésztőrendszert, ezért az egész magyar társadalom számára kiemelt fontosságú, hogy az a joghurt amit fogyaszt, megfelelő minőségű legyen.

Tovább menve a felgyorsult életritmus befolyásolja a fogyasztási szokásokat. A joghurt fogyasztása egyszerű, gyors és mégis tápértékben gazdag, jótékony hatású. Elmondható, hogy egyre több azoknak a száma, akiknek kifejezetten nélkülözhetetlen a joghurt fogyasztása, amit az orvosi ajánlások is alátámasztanak.

Sőt, nem utolsó sorba a joghurt mint gasztronómiai élmény is szerepet kap, hiszen igen sokoldalú és finom.

A KSH adatai szerint, a jó minőségű egészséges élelmiszert fogyasztók száma a válság alatt is tovább nőtt. Ez a tendencia még csak az elején tart. További löketeket biztosítanak a közeljövőben bevezetésre kerülő adók, amik nagy számban hoznak fogyasztókat az egészséges termékek piacára.

A reklámok egyre agresszívabbak, mivel a hatékonyságuk és társadalmi hitelképességük csökken. Ma már a legmegbízhatóbbnak és leghatékonyabbnak tartott terjesztési forma a személyes ajánlás. Ebben különösen nagy szerepe lesz a Joghurt Maffiának és az újonnan csatlakozó klán tagoknak, dealereknek.

A felmérések eredménye, hogy a Magyar lakosság 73%-a vallja, hogy szereti és szívesen fogyaszt joghurtot, 30% vallja, hogy rendszeresen fogyasztja. A rendszeresen joghurtot fogyasztók száma folyamatosan növekszik. Hát azt mondom, hogy ez a biznisz és nem a drog!

Gazdasági adat, hogy a joghurt több mint 70 milliárd forgalmat generál a hazai GDP-ben, ebből 2010-ben csak a Danone vállalat (tény adat) 26 milliárd forgalmat generált Magyarországon és kevesebb mint (tény adat) 1,5 milliárd forint bérköltséget fizetett ki. A Maffia rendszerében ennél a forgalomnál a klán tagok és dealerek több mint 11 milliárd forintot keresnek. Mert a Maffia jól szervezett és nem költ reklámra, ami Danone esetében (becsült adat) 8-9 milliárd forint.

Minden konjunktúra mutató alátámasztja a piac jövőjét és a termék létjogosultságát. Egészen biztos, hogy a közeljövőben a Maffia sok-sok milliomost fog generálni. Fegyelmezett munkával minden klántag és dealer kimagasló életszínvonalat, anyagi jólétet és egészséget tud biztosítani családjának.

Légy te is Joghurt Maffiózó! Jelentkezés itt.