Így kell a joghurtot elkészíteni.
- Tegyünk fel fél liter vizet forrni.
- A thermos két részből áll, amikor elcsavarjuk a fedelét le tudjuk emelni és ott van egy kivehető kisebb edény. A kivehető edénybe kell önteni az 1 liter szobahőmérsékletű tejet és összekeverni egy tasak Easy Pro. Praktikus először csak félig tölteni a tejet, mert amikor tele van már nehezebb összekeverni. Amikor összekevertük, töltsük rá a többi tejet, hogy 1 liter legyen. A kisebb edénynek is van egy saját fedele, azt helyezzük rá.
- Mielőtt a kis edényt a nagyba helyeznénk fel kell tölteni a nagy edényt forró vízzel, méghozzá a jelölésig, ami kb. 4 dl. Fontos, hogy a vizet forrásban vegyük le a tűzről, mert nekünk 95-100 Celsius fokos vízre van szükségünk.
- Amikor a forró víz a nagy edényben van, akkor helyezzük bele a kis edényt. Szépen körül fogja venni a forró víz. Zárjuk rá a thermos-ra a tetejét és hagyjuk a pulton 10-12 órát.
- Az eltelt idő után a kis edényben csodálatos joghurt vár minket.